Ginklai, medžioklė, savigyna, sportas, laisvalaikis ir pramogos
Jūs nesate prisijungę.
emfaz, aš tau tuoj atsiųsiu Ekskomisarų kursų medžiagą, tik kažko labai ilgai priseginėja.
Neprisijungęs
Tai normalu, medziaga gi ne is 1 lapo :)
Neprisijungęs
Manau daugeliui pravers, todel imetu kaip ir buvo zadeta i viesa erdve http://rapidshare.com/files/391157341/K … i.rar.html
Viduje gif formato skenuota medziaga viso 37 failai po puse megabaito ar panasiai. Pagal failu datestamp'a 2009.05.14 .
Didelis Dekui DefJam uz suteikta medziaga ir, zinoma, EksKomisarams uz atlikta darba sisteminant ir paruosiant si teorini kursa.
Neprisijungęs
turiu toki klausimuka... jeigu as neturiu apsauginio kvalifikacijos ar galiu saugoti kazkoki turta? mamos sodo nameli... savo rastus kurie guli iskirsti miske?
kaip butu traktuojama kad einu per darbo teritorija ne darbo metu ir pamatau vagas ir juos sulaikydamas panaudoji ginkla? ar tam reikia sitos kvalifikacijos ar nea? (jeigu dirbu vadybininku ar buhalteriu?)
dar toki klausimuka turiu o jeigu noriu egzamina laikyti kad gauciau apsauginio kvalifikacija tai ar galima eksternu? ar tika sita ekskomisaru medziaga ar dar kazko papildomo reiktu?
Neprisijungęs
Paskaityk kas yra butinoji gintis ir bus aisku. Jei vienu zodziu - gali.
Taciau su savigynai laikomu ginklu teoriskai negali vykdyti apsaugos funkciju, tai yra uzsiimti veikla, is kurios uzdirbi pinigus. Aisku tai labai slidus reikalas, ir uz tai nubausti faktiskai neimanoma. Kaip pats sakai - ejau po darbo (px kad antra nakties), pamaciau vagi, jis y mane kesinosi su kirviu, persoviau... viskas grazu ir teiseta. Realybe yra tokia, kad daug ypac asmenis sauganciu zmoniu dirba su savo ginklu, skirtu savigynai. Ir turi teise ji naudoti, nes pagal butinaja ginti, ginkla gali naudoti apsiginti pats arba apginti kitus nuo gresiancio pavojingo kesinimosi.
Ginkla apsaugos funkcijoms vykdyti teoriskai gali nesiotis tik licenzijuotos saugos tarnybos (VPK licenzija) licenzijuotas apsauginis (VPK apsaugos darbuotojo pazymejimas), ir tik su ginklu, priklausanciu tam licenzijuotam juridiniam asmeniui.
Vien tik apsaugos darbuotojo egzaminu islaikymo pazymejimas tau nesuteikia JOKIOS teises nesiotis ginkla apsaugos veiklai ir isvis uzsiimti ta veikla. Lietuvos respublikoje apsaugos paslaugas gali teikti tik juridiniai asmenys turintys licenzija.
Paskutinis taisė Xamiakas (2010-05-25 18:05:52)
Neprisijungęs
hmm dekuj uz atsakyma... tai kaip supratau man is jo jokios naudos:(
Neprisijungęs
teisingai, is apsauginio kvalifikacijos, jei neplanuoji dirbti (imonei) apsauginiu - jokios naudos.
Tuo tarpu turedamas ginkla savo mamos sodo nameli ir rastus tikrai galesi saugoti, savo nuosavybe ginti yra prigimtine teise, jos niekas negali atimti.
Neprisijungęs
sveiki, radau cia vien nuoroda su pateikt egzaminui informacija taciau nezinau ar ji gera, todel gal galeciau paprasyti geradario Defjam ir kitu siustelt ir man jusu turima info. el pastas: nich@one.lt Dekoju. :)
Neprisijungęs
Išsiunčiau, bet man įdomu kodėl iš čia http://rapidshare.com/files/391157341/K … i.rar.html nesisiunti?
Neprisijungęs
Taigi nuoroda dave. Tan tas pats yra gi.
Neprisijungęs
Jo, tas pats tenai. Nežinau kodėl neišsiuntė, nes ir man poto parėjo laiškas, kad nepavyko išsiųst tavo adresu.
Neprisijungęs
hint: ONE.LT pastas
Neprisijungęs
Ar palicijos paskirtam pareigunui, atejus apziuret seifo, kuriame bus laikomas saunamasis ginklas, turi buti irengtas, t.y pritvitrintas prie sienos ar grindu, ar uztenka tam asmeniui parodyti seifa padeta ant virtuvinio stalo (kazkuria straipsnyje skaiciau, kad turi but ipritvirtintas) ?
Paskutinis taisė Saurimas (2010-05-29 02:42:39)
Neprisijungęs
Turi būt pritvirtintas ir su vidine spyna. Seifo sienelės neplonesnės nei 3mm (nors šito tai pas mane netikrino). :)
Neprisijungęs
turi buti pritvirtintas i siena ar grindis (i baldus netiktu), sieneles 3mm ir vidine spyna kaip jau minejo.... jeigu seifas sveria virs 300 kg jo pritvirtinti nereikia.....
As maciau kazkur seifa uz 60lt kur spyna yra tik ta elektronine nera rakto, idomu ar toks tiktu? :D
Pas mane kai atejo kai pamate seifa is senuku, kad jis stovi kampe, kad prie jo graizia lentynos padarytos ir viska, tai net neziurejo ar prisukta... sako oj oj oj kaip graziai sumontuota, retai taip buna.... nespejau net seifo vidaus su varžstais parodyt, bet siap tikrai tokius dalykus tikrina..
Neprisijungęs
Su elektronine manau irgi tiktų.
Paskutinis taisė DefJam (2010-05-29 12:05:39)
Neprisijungęs
o jus turit leidima nesiotis ginkla? kokios salygos ginkla vezant? (apkaba ir sautuvas atskirai?) kas buna kai atejus inspektoriui seife jis neranda puskos, o paklausus kur jis, atsakoma kad "isviaziavo i saudykla pasaudyt"?
Paskutinis taisė Saurimas (2010-05-30 02:36:47)
Neprisijungęs
Atejus inspektoriui, jeigu nebus seimininko ginklo - jis griaush byby ir tures ateiti kita karta,tada, kai bus ginklo seimininkas. NIEKAS isskyrus asmeni, turinti leidima laikyti ginkla NEGALI to seifo, kur sudeti jo ginklai, rakto tureti. Jei paliksi zmonai, bobutei ar mamai - iskart tau priklauso bauda, uz giklo laikymo taisykliu pazeidima.
Neprisijungęs
tai gal dar kas nors laiket egzus ir pamenate kokie klausimai buvo ?
Neprisijungęs
Skaitei antram atrodo pokalbio temos puslapyje esu parašęs kokie maždaug klausimai buvo per egzą, aš neseniai laikiau, prieš pusantro gal mėn...
Neprisijungęs
Jei galite, atsiuskite medziaga man i pasta, nes linkas kuriame ji viesai patalpinta jau nebeveikia, o man reiktu tos medziagos nes dabar kaip tik ruosiuos tam egzaminui :) Mano pastas: dygasan@yahoo.com
Neprisijungęs
Mano medžiaga kurią turiu, tik popierinio varianto, bet čia daug kas kam buvo siųsta el. variantas, manau atsiras kas atsiųs :)
Neprisijungęs