Ginklai, medžioklė, savigyna, sportas, laisvalaikis ir pramogos
Jūs nesate prisijungę.
Skaiciau senas temas, taciau liko keli kjlausimai del ginklo isigijimo ir egzaminu.
1. Ar islaikius egzamina isduodamas leidimas ginkla tik LAIKYTI, ar LAIKYTI IR NESIOTI? Speju, kad 2 variantas, taciau noriu but tikras.
2. Ar egzaminui uztenka zinot ginklu ir saudmenu kontroles istatyma + BK nuostatas apie butinosios ginties perzengima, ar dar reikia kazka zinot?
3. Kas liecia ginklu istatyma, tai manau, jog paprastam asmeniui NEREIKIA zinot tokiu punktu kaip prekyba ginklais, licencijos ginklu apyvartai, komercine veikla, ginklu ivezimas i LT, ir pan. Ar klystu?
Neprisijungęs
1. islaikius egzamina, susirinkus visus prasomus dokumentus ir praejus patikrinima, priklausomai nuo to, koki ginkla perki, jis irasomas atitinkamoje kategorijoje. "Leidziama laikyti ir nesioti" kategorijoje rasomi savigynai isduoti trumpavamzdziai, visi kiti ginklai - "leidziama laikyti" kategorijoje.
Beje naujove - dabar nebereikes nestis fotkiu, kai isirasinejau paskutini ginkla (~ pries 1 men) jau buvo pradeje nuotrauka y leidima spausdinti tiesiai is gyventoju registro duombazes
2. reikia zinoti trumpavamzdziu ginklu veikimo principus, sandara, taikymosi ir ginklo suvio metu ir po suvio valdymo principus, saugaus elgesio su ginklu taisykles ir kt.
3. Gali pasiskaityti savo idomumui, egzamine bent jau man laikant tikrai nebuvo nieko is tavo minetu skyriu, gal kiti laike papildys daugiau.
Paskutinis taisė Xamiakas (2010-04-14 18:36:40)
Neprisijungęs
Xamiakas, aciu uz atsakymus. Gal gali rekomenduot kokiu geru paskaitymu internete apie ginklu sandara ir veikima? Pavyko rast tik labai glaustus aprasymus
Paskutinis taisė Thorton (2010-04-14 22:21:56)
Neprisijungęs
Thorton rašė:
2. Ar egzaminui uztenka zinot ginklu ir saudmenu kontroles istatyma + BK nuostatas apie butinosios ginties perzengima, ar dar reikia kazka zinot?
Kažkaip visi pamiršo, kad egzamine nemažai medicinos yra... :)
O egzaminui - taip, sąlyginai nedaug reikia. Bet bendram supratimui sveika būtų paskaityti apie apyvartą [atrodo taip vadinasi dokumentas, VPK puslapyje kažkur nuorodos buvo]
Thorton rašė:
3. Kas liecia ginklu istatyma, tai manau, jog paprastam asmeniui NEREIKIA zinot tokiu punktu kaip prekyba ginklais, licencijos ginklu apyvartai, komercine veikla, ginklu ivezimas i LT, ir pan. Ar klystu?
NEBŪTINA bet labai SVEIKA žinoti kuo daugiau
Neprisijungęs
Sveiki, esu būsimas ginklo savininkas, visus dokumentus susitvarkiau jau, seifą, pažymą turiu, liko tik egzaminas :)
1) Klausimas būtų Xamiakui: kada laikei egzaminą? Nes skaičiau kad turi teorinę medžiagą.
1.1) Aš irgi turiu, ten Ekskomisarų biuro, bet gal 43 puslapiai (aktai, BK, medicininė, kategorijos ir t.t.). Nežinau, gal čia visko per daug, gal tiek neverta apsikraut informacijos. Tavo poste skaičiau,kad sakei "reikia zinoti trumpavamzdziu ginklu veikimo principus, sandara, taikymosi ir ginklo suvio metu ir po suvio valdymo principus, saugaus elgesio su ginklu taisykles ir kt." Tokio dalyko kaip veikimo principai ar šūvio valdymo principai mano teorinėje medžiagoje net nėra... Taigi, jei gali atsakyk į klausimus mano, būčiau labai dėkingas, ir tuomet gal susitarsim, nupirkčiau tą medžiagą, kaip jau sakiau, gal tavo naujesnė, gal nesenai laikęs egzaminą?
2) Lygtais dabar 20 klausimų ir 3 leidžiamos klaidos? Čia prašau pasidalinti žiniomis tuos, kas neseniai laikė egzaminą, nes čia žiūriu keičiasi tie klausimai ir jų kiekis :/ Visi kas turi kokios info naujos, LABAI PRAŠAU PASIDALINTI.
Paskutinis taisė vitulis (2010-04-21 20:28:05)
Neprisijungęs
Sveikinu būsimą ginklo savininką, džiaugiuosi, kad mūsų (kovinių ginklų savininkų) gretos didėja. Dėl medžiagos: aš turiu visą ekskomisarų medžiagą, egzaminą laikiau užpraeitų metų (2008) vasaros pradžioje. Aš forumiečiui wolfl kadaise esu atskenavęs visą medžiagą ir nusiuntęs jam, pats nepasilikau kompe kopijos, tad jei jis irgi neturi tai galėsiu penktadienį dar kartą visą medžiagą atskenuot ir atsiųst tau.
Neprisijungęs
DefJam rašė:
Sveikinu būsimą ginklo savininką, džiaugiuosi, kad mūsų (kovinių ginklų savininkų) gretos didėja. Dėl medžiagos: aš turiu visą ekskomisarų medžiagą, egzaminą laikiau užpraeitų metų (2008) vasaros pradžioje. Aš forumiečiui wolfl kadaise esu atskenavęs visą medžiagą ir nusiuntęs jam, pats nepasilikau kompe kopijos, tad jei jis irgi neturi tai galėsiu penktadienį dar kartą visą medžiagą atskenuot ir atsiųst tau.
Ačiū, jei tik galėsi, atsiųsk :) Būsiu dėkingas. Pas mane irgi Ekskomisarų, tik gal kitokia medžiaga. Nežinau kelintų metų. O kokia tavo medžiagos apimtis? Kitų žmonių prašau dar pasidalinti naujausiomis žiniomis, gal kas ir šiais metais laikė egzaminą ir turi ką pasisakyti :)
Neprisijungęs
Laikiau kovo men. egzamina tai buvo 10 klausimu, du is pirmosios pagalbos, galima padaryt tik viena klaida, buvo kas padare ir 5 :) , lankiau ekskomisaru kursus dave ir pasaudyt, manau verta pasiklausyt, o klausimai tai sukti papuole reikejo gerai isigilinti, manau jei buciau nelankes kursu tai to bilieto nebuciau atsakes :) beje mano turima metodine medziaga 20-ties puslapiu.
Paskutinis taisė vytioha (2010-04-21 22:08:48)
Neprisijungęs
vytioha rašė:
Laikiau kovo men. egzamina tai buvo 10 klausimu, du is pirmosios pagalbos, galima padaryt tik viena klaida, buvo kas padare ir 5 :) , lankiau ekskomisaru kursus dave ir pasaudyt, manau verta pasiklausyt, o klausimai tai sukti papuole reikejo gerai isigilinti, manau jei buciau nelankes kursu tai to bilieto nebuciau atsakes :)
Na tai įdomu tuomet... Aš Alytaus apskričiai priklausau, tai ten į policiją kai skambinau sakė kad 20 klausimų, o kiek klaidų tai sako: "ar tai 2 ar tai 3 galima padaryt" :) Kiba skirtingai regionuose visuose...
Paskutinis taisė vitulis (2010-04-21 21:25:32)
Neprisijungęs
Jei tik kas galit tai pasiuskit naujausia medžiagą man i mail'a :) : kuo daugiau susirinksiu tuo geriau pries egza. Visgi eksternu, reik pasimokint... pastas: baublys.vytautas@gmail.com
Paskutinis taisė vitulis (2010-04-21 22:30:59)
Neprisijungęs
DefJam, jeigu butu galima, atsiusk ir man ta medzia i mindaugas (@) lipskas.com (Xamiakas kazkur dingo). Aciu :)
Neprisijungęs
Labai aciu DefJam uz operatyvuma :)
Neprisijungęs
DIDELIS AČIŪ DefJam... :)
Neprisijungęs
Prašom, sėkmės egzamine! Linkiu iš pirmo karto išlaikyt. :)
Paskutinis taisė DefJam (2010-04-22 18:23:03)
Neprisijungęs
Dar toks klausimukas: egzamine tikiuosi nebus tokio dalyko kaip klausimas pvz "28 straipsnis apie ką, ką aprašo ir pan"? Nes nemanau kad reikia mintinai straipsnių numerius atsimint, juk ne teisininkai esam (čia apie save kalbu, atsiprašau jei yra teisininkų:) P.S. girdėjau iš vieno asmens įdomų dalyką... Galima išsidurt gavus tokį klausimą: Ar galima nešiotis ginklą išgėrusiam? Taip... galima, juk tokio teisinio termino kaip "išgėręs" nėra, yra "apsvaigęs nuo alkoholio" :) Išgert galima ir sulčių, vandens. Čia šiaip pasisakiau... Na egzas 28d... Laukiu...
Paskutinis taisė vitulis (2010-04-23 18:06:45)
Neprisijungęs
Tikrai tokių, kad kaip tu paminėjai "28 straipsnis apie ką, ką aprašo ir pan" nebus. Juk egzas bus testo formos. O dėl šito: "Ar galima nešiotis ginklą išgėrusiam?" tai jau čia debilizmas, jei man dėl tokio dalyko užskaitytų kaip klaidą tai aš skūsčiau visą egzo tvarką. O šiaip labai abejoju, kad bus tokių durnų klausimų. :)
Paskutinis taisė DefJam (2010-04-23 19:05:45)
Neprisijungęs
Tfu tfu tfu, ir aš tikiuosi kad nebus tokių durnų :)
Neprisijungęs
Bent jau man kai aš laikiau tai nebuvo. :)
Neprisijungęs
vitulis, man labai idomu bus, kokie ten tie klausimai buvo, parasysi mazdaug po egzo :] manau visiem idomu :)
Neprisijungęs
Taip, lauksim detalios informacijos, as laiksyiu siek tiek veliau :)
Neprisijungęs
Jo, butinai parasysiu :)
Neprisijungęs
Na ką, egzas rytoj... :) Kaip manot (o gal kam buvo), ar bus tokiu tikslių klausimų apie skiriamas nuobaudas (administracines ir pan.). Na pvz: "kokio dydžio nuobauda gręsia už tą ar kitą nusikaltimą?" Nes ten tu rušių nemažai yra, o ir atvejų visokiausių (pavogtų ginklų kiekiai, girtumo stadijos kai nešiojiesi ginklą ir t.t.). Nes blyn baisoka dėl šitų darosi...
Neprisijungęs
vituli - klausimai labai panašūs kaip pavyzdyje - tikiuosi išsianalizavai?
Labai rekomenduoju pasikartoti: saugų elgesį su ginklu, mediciną, kam, nuo kada ir kaip galima įsigyti ginklą - paprastai šitie klausimai daugiausia vargo sukelia/
Taip pat laikykis principo: laikas nelabai normuotas [na, proto ribose], tad įdėmiai perskaityk klausimus. Ir jei manai kad pagal klausimo formuluotę jau žinai atsakymą, įkvėpk giliai, luktelk kelias sekundes ir _įdėmiai_ perskaityk formuluotę ir atsakymus - dažnai bandoma "pagauti" tokius pagal šabloną einančius išmokusius.
P.S. Kodėl P22? :)
Neprisijungęs
P22 nes pigu šaudyt šaudykloj, pats pistoletukas artimas širdžiai :) Ir ačiū už patarimą dėl tų egzo klausimų... Gal dar kas ką turi pasakyt? :) Nes bijojau tų tikslių klausimų apie nuobaudas (50, 100, 200, 400, 500, 600, 800, 1000 Lt ir dar daug kitų susijusių ne tik su piniginėmis). Bet kaip suprantu nelabai gal bus tokių...
Neprisijungęs
Tokio tipo, kad klaustų, kaip tu paminėjai, kiek litų baudą už tokį, anokį ir dar kitokį pažeidimą tai tikrai nebus. :D Šiaip aš kai laikiau tai labiausiai jaudinausi nesusimauti suvokiant klausimą, nes klausimai yra, kaip jau minėta, labiau loginio pobūdžio (reiks išmąstyt kuris variantas geriau tinka) nei kad tiesioginis teorinių žinių patikrinimas. Vienu žodžiu pasistenk susikaupt ir nesiblaškyt ir turėtų pasisekt iš pirmo karto. Parašyk rytoj po egzo kaip sekėsi, net ir jau seniai laikiusiems ir išlaikiusiems įdomu. :)
Paskutinis taisė DefJam (2010-06-07 21:37:40)
Neprisijungęs